ÄNTLIGEN KÖR VI IGÅNG PROJEKT RELINING

Etablering v. 37,

relining hus 1 v. 38-42, hus 2 v. 43-46

 

 

 

 

 Nr 4 september 2024                                                       Informationsblad för HSB Brf Terrassen i Upplands Väsby

 

 On our website you can choose to have Terrassnytt translated into 12 different languages.

Translate:

 

Ordförande har ordet

Nu har sommaren sakta tagit farväl och vi rustar oss för hösten. Redan har träden som finns hos oss på Hasselbacken börjat gulna men det är fortfarande en härlig palett av växter i olika former och färger som pryder våra terrasser.

Om sommaren går till vila, så gör vi i föreningen det motsatta. Nu sätter vi igång med den länge omtalade stamrenoveringen, eller reliningen, som den också kallas. Boende i hus 1 har fått information på ett möte den 22 augusti och snart sätter det igång i detta hus (Hasselbacken 1-3). Vi som boende på Hasselbacken kommer, när det är vår tur, att få ta del av motsvarande information från styrelsen och entreprenören Röranalys. Vi kommer att få vara extra försiktiga med avlopp under ca två veckor, men sedan ska allt vara klart. Entreprenören kommer att arbeta sig igenom området och det sista huset blir färdigt i juli nästa år.

Men det kommer att vara flera andra aktiviteter framöver som inte kopplar till stamrenoveringen. Terrassdagen (höststädningen) inträffar denna höst den 20 oktober. Ett bra tillfälle att få ge föreningen en fin höstskrud, träffa grannar och delta i rundvandring runt området. Vi avslutar med en god lunch.

Den 21 november, kl 18.30-20.45, kommer du att bli kallad till en extra föreningsstämma, där vi ska ta det slutliga beslutet gällande våra nya stadgar. Det första beslutet togs på stämman i våras. Vid detta tillfälle bjuds du också in till det sedvanliga informationsmötet gällande budget för nästa år.

Nu under början av september startar renoveringen av vår föreningslokal (Hasselbacken 36). Styrelsen planerar att bjuda in till en föreningsfest/inflyttningsfest i januari 2025. Naturligtvis kommer det mer information om detta, men det är extra roligt att få berätta att vi snart har tillgång till en nyrenoverad föreningslokal! HURRA!

Maria Fälth, ordförande Brf Terrassen

 

Nyinflyttade

Rundtur för er som är nyinflyttade eller missade rundturen under vårens städdag. Lördagen den 21 september kl. 15 guidar jag gärna runt i området och besvarar frågor. Skicka gärna en blänkare till kristina@brfterrassen.com ifall du kommer. Vi träffas på expeditionen HB 35. Välkommen! //Kristina

 

Status sophantering i framtiden

Som alla vet har krav på att alla skall återvinna matavfall kommit fr.o.m. 2024- 01-01. Sophanteringsprojektet håller nu på att utvärdera de offerter som vi har fått för sopkärl och anläggning av ytor. Efter utvärdering kommer beslut att tas av styrelsen om vilken leverantör som vi anlitar. Efter beslut kommer en bygglovsansökan att skickas in till kommunen. Huvudinriktningen är att kärl för matåterfallsinsamling samt restavfall kommer att ställas ut. Kärlen kommer att vara låsta så bara medlemmar i föreningen kan slänga avfall i dessa kärl.

(Du finner bilden längst ner på sidan) På nedanstående bild kan man se preliminära platser för kärlen. Det blir preliminärt sex platser i vårt område oavsett numreringen i bilden. De blå pilarna pekar på var man i första hand skall gå när man slänger sina sopor/matavfall. Men man kommer att kunna slänga sina sopor i alla kärl som finns i området. Mer information kommer i framtida Terrassnytt.

 

Informationsmöte om budget samt extra föreningsstämma

Vi ses i matsalen i Messingen den 21 november kl. 18.30 för vårt informationsmöte och extra stämma. Välkomna!

 

Relining hösten 2024 – våren 2025

Nu startar vårt stora projekt Relining som kommer att beröra alla boende i föreningen. Det kommer naturligtvis att bli lite besvärligare. Men kom ihåg att det är bara mindre än två veckor som varje boende blir direkt drabbad. Efter genomförandet skall problem med dålig lukt, dålig avrinning och avlopp som ”kluckar” vara avhjälpta. Hade vi i stället valt ett traditionellt stambyte hade området förvandlats till en byggarbetsplats i ca tre-fyra år, lägenheterna varit obeboeliga i tre månader och kostnaden landat på 10 -15 ggr mer.

Arbetet utförs i etapper så endast två portar åt gången blir påverkade.

Det är mycket viktigt att Röranalys kan komma in i lägenheten när din lägenhet skall åtgärdas. Du måste lämna in en nyckel om du inte tänker stanna hemma under hela tiden. Annars måste det alltid finnas någon som kan öppna dörren. Det kan bli mycket allvarliga konsekvenser om man inte får tillträde till lägenheten!

Se till att någon kommer till det informationsmöte som ges till varje hus. Dag och tid hittas enklast på hemsidan och på anslagstavlan i porten. En duschvagn med tre duschar och tre toaletter kommer att finnas. Utöver det kan man fortfarande boka bastun eller använda dusch- och toalett som finns innanför gymnastiksalen. En allmän öppen toalett finns också i de flesta husen. Det går ju också bra att boka en torrtoa om man har svårt att ta sig ut. Varm- och kallvatten kommer att fungera som vanligt.

VIKTIGT!! MAN FÅR ABSOLUT INTE SLÅ NÅGONTING I AVLOPPEN! MAN FÅR ABSOLUT INTE ANVÄNDA DISK- ELLER TVÄTTMASKIN I LÄGENHETEN.

 

En utslagsback (ho) i vilken t.ex. diskvatten och tvättvatten kan hällas ut kommer att finnas i trapphusen på varje våningsplan. Inga matrester eller kiss eller något annat äckligt fås slås ut där. Tvättstugor kommer att fungera men någon kan bli avstängd under en kortare period.

Det blir lite primitivt men i maximalt två arbetsveckor och en helg. Det klarar vi om vi hjälps åt och håller humöret uppe.

Till våren ska allt vara klart om allt går enligt plan utom Fantasia-porten. Då är vi i ett helt annat läge. Då kommer sannolikt vårt område vara ännu mer attraktivt.

 

Renovering Föreningslokalen

Arbetet att renovera föreningslokalen har påbörjats. Förutom nytt golv och tak kommer väggar att tas bort. Ventilationen kommer att förbättras, förbättrad ljudisolering och nya lister samt målning. Pentryt får ny spis samt ny bänkskiva. Vi kommer även att installera en bra ljud- och bildanläggning så att alla kan se och höra när vi har sammankomster. Arbetet kommer att ta ett antal veckor. Därefter skall möbler, belysning och annan inredning komma på plats. Vi ska försöka att få till en liten invigningsfest när allt är klart! Troligtvis i början av 2025.

Informationsmöte relining

I slutet av augusti hölls ett välbesökt infomöte för de boende i hus 1. Under en timmes tid informerade Röranalys om hur arbetet går till och vad som gäller för att arbetet ska flyta på ordentligt. Man poängterade extra mycket vikten av att få tillgång till lägenheten. Fungerar inte det blir det stopp i hela arbetsprocessen. Detta kan inte nog påpekas.

Snart är det dags för infomöte för hus 2. Lappar sitter uppe på anslagstavlorna i portarna. Mötet äger rum onsdagen den 25 september kl. 19:00-20:30 i gymnastiksalen hus 5. Det räcker ifall en boende från varje lägenhet kommer. Huvudsaken är att någon kommer.

Viktigt! Ni hittar alltid aktuell info om reliningen på föreningens hemsida.

 

Höstens Terrassdag

Vårens städdag eller Terrassdag som vi numera kallar den blev en trevlig dag med vackert väder och många boende som deltog. Vi hoppas naturligtvis på samma fina uppslutning söndagen den 20 oktober då det är dags för höstens terrassdag. Vilka aktiviteter som kommer att genomföras är ännu inte färdigplanerat men ni hittar aktuell info på portens anslagstavla när vi närmar oss. Tiden blir som vanligt 9-12.

Det har blivit dags att höststäda terrasslådorna och göra rent terassrännorna ordentligt. Fundera på vad du vill ska blomma under våren i dina lådor och plantera lökarna i oktober/november.

Några planteringstips:
Lökar: snödroppar, vintergäck, pärlhyacinter, scilla, hyacinter, tulpaner, påskliljor.
Perenner: gemsrot, löjtnantshjärta, gulltörel, kantnepeta, mossflox, viva, lungört, spetsmössa, smörboll, hornviol.

Öppen expedition hösten 2024

Styrelsen finns anträffbar på expeditionen mellan 18:30 och 19:30. Välkomna!

Oktober 2/10, 16/10, 30/10
November 13/11, 27/11
December 11/12

Föreningens gym

Tack för ert engagemang! Jag vill rikta ett stort tack till alla er som tog er tid att svara på vår enkät om förbättringsförslag till föreningsgymmet. Era svar är värdefulla och hjälper oss att förbättra gymmet för alla boende.

Arbetet med att förbättra gymmet fortsätter nu framåt baserat på de svar vi fått in. Inom kort kommer de äldre maskinerna att tas bort och ersättas med nya maskiner som tränar samma muskelgrupper.

Enkäten kommer fortsatt att vara öppen för ytterligare förslag och synpunkter. Om ni har några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta mig på antonio@brfterrassen.com

Drönare tak:

Information om kommande drönarflygning Under oktober månad kommer vi att genomföra en inspektion av taken på samtliga hus i föreningen. För att kunna utföra detta på ett säkert och effektivt sätt kommer en drönarflygning att genomföras.

Drönarpiloten som utför flygningen kommer att bära en varselväst märkt "Drönarpilot" för att vara lätt identifierbar. Inspektionen är en del av vårt löpande underhållsarbete och vi ser till att alla nödvändiga säkerhetsåtgärder följs. Om ni har några frågor kring detta, tveka inte att kontakta oss.

 

Kod till bibliotekets dörr

Kod till bibliotekets dörrTryck på låstes knappar från vänster till höger, dvs. 123412. Lätt som en plätt att komma ihåg.

 

Föreningens hemsida

Ta för vana att besöka föreningens hemsida på brfterrassen.com då och då för att uppdatera dig med nyheter som sker i föreningen t ex garagerenoveringen. Här hittar du också information om hur du bokar tvättstugan. När du bokar är det bra ifall du är observant på VILKEN tvättstuga du bokar.

 

Nästa nummer

Terrassnytt får du i din brevlåda samt digitalt på hemsidan, där du även kan få den översatt till olika språk. Det senaste numret finns även på expeditionen

samt biblioteket.

RÄTTELSE

Renew delar inte ut p-tillstånd. Man betalar i p-appen.

Felanmälan

Felanmälan sker alltid till Renew via hemsidan eller appen.   Se nedan!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.  Lär dig mer