felanmälan läckage terrasser

Under året har vi fortsatt med underhåll av föreningens terrasser, där avrinning varit bristfällig har vi borrat och installerat nya rör för avrinnning dagvatten. Vi har också åtgärdat fogar runt brunnar och rännor för att minska läckage mellan terrasser.

Inga felanmälningar tas emot efter den 15 oktober

När utetemperaturen sjunker är det inte längre möjligt att foga och åtgärda betongen på ett bra sätt och därför kommer föreningen inte att ta emot nya felanmälningar gällande läckage terrasser från och med den 15 oktober. Det som redan är felanmält kommer att åtgärdas så länge vädret tillåter, mindre problem med rinningar på betongväggar kommer att lämnas utan åtgärd.

FUKT PÅ TERRASSERNA
Oavsett om man har inglasad eller öppen terrass är den ett fuktigt utymme där man får räkna med vattenbegjutning. Betong är ett material som tål väta och inte kan mögla, ruttna eller skadas av vatten.

Eftersom ditt balkonggolv är din grannes balkongtak är det viktigt att du underhåller ytskiktet på ditt golv och ser till att rännor och silar är rensade och avvattningen fungerar.

VAD KAN MAN ANMÄLA SOM FEL?

Detta kan du felanmäla fram till den 15 oktober och från den 1 april 2024:

Om det rinner mycket vatten från ditt terrasstak eller om du får en större vattenansamling som inte rinner av trots att din ränna och silar är åtkomliga och rensade.

Om du upptäcker en större spricka eller hål i betongen..

VAD SKA MAN INTE FELANMÄLA?

Om du har problem med att det rinner lite vatten på betongmellanväggar är det estetiskt problem som kommer att åtgärdas i planerat underhåll och inte löpande.

Om du har problem med avrinning från din terrass, kontrollera först att du har silar som är rensade och att rännan är fri från smuts. Tänk också på att inte överfylla din terrasslåda utan att lämna ett par decimeter upp till kanten så att vatten kan rinna undan.

Du ansvarar själv för att underhålla ytskiktet på ditt golv och vi rekommenderar ett ytskikt som är lätt att hålla rent och underhålla och som är difussionsöppet så att fukt inte kapslas in i betongen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.  Lär dig mer